Videosnimak s Malte
77

Zbog prekida prijenosa niko nije vidio gol: Pogledajte kako je Velež izgubio i ispao iz Evrope

K. H.
Trenutak kada je Velež primio gol (Foto: Screenshot/Youtube)
Trenutak kada je Velež primio gol (Foto: Screenshot/Youtube)
Nogometaši Veleža porazom od Hamrun Spartansa rezultatom 1:0 u uzvratnom meču 2. pretkola UEFA-ine Konferencijse lige završili su nastup u Evropi, a jedini gol za tim s Malte u jučerašnjem meču postigao je Jonny u 15. minuti.

Neposredno prije pogotka koji je postigla domaća ekipa, došlo je do kratkotrajnog prekida prijenosa koji je sinoć realizovala Arena Sport pa su mnogi navijači Veleža ostali iznenađeni kada su po povratku u meč vidjeli da njihov klub gubi.

Kao što se može vidjeti na snimku, Bajrić je nakon jedne duge lopte loše reagovao, ništa bolji nije bio ni drugi štoper Ikić, a to koristi Mashike koji prvi dolazi do lopte, spaja Jonnyja s golom i nakon toga Bogdanović nije imao nikakvu šansu.

Kada je napadač izašao ispred golmana Veleža, loptu je poslao u jednu, a njega u drugu stranu, da bi se na kraju to ispostavilo i kao konačan rezultat utakmice.

Odmah nakon gola Velež se mogao vratiti u meč, ali Zeljković nije imao sreće pa je pogodio prečku. Na kraju, tim s Malte je s ukupnih 2:0 prošao u treće pretkolo i tako nastavio evropski put.