Šok za Nijemce
2

Zbog povrede koljena upitan nastup Mesuta Özila na Svjetskom prvenstvu

Klix.ba
Mesut Özil (Foto: EPA-EFE)
Mesut Özil (Foto: EPA-EFE)
Ofanzivac Arsenala i reprezentacije Njemačke Mesut Özil bi zbog povrede koljena mogao propustiti Svjetsko prvenstvo koje za sedam dana počinje u Rusiji.

On je povredu doživio u nedavnoj prijateljskoj utakmici protiv Austrije u kojoj je i postigao pogodak, a na kraju je njegova ekipa poražena nakon preokreta rezultatom 2:1.

Prema pisanju Bilda, Özil je osjetio jake bolove nakon meča i od tada nije odradio nijedan trening s ekipom, a ljekari još uvijek nisu sigurni da li će biti spreman za nastup na Mundijalu. Prema prvim prognozama, on će sigurno propustiti meč protiv Meksika, a ukoliko se ispostavi da povreda nije ozbiljnije prirode, onda bi mogao igrati u druga dva meča.

Özil iza sebe ima poprilično neuspješnu sezonu sa Arsenalom u kojem su osvojili samo jedan trofej, na početku sezone pobjedom protiv Chelseaja u Community Shiledu, a propuštanje Svjetskog prvenstva sigurno bi bilo veliko razočaranje za njega s obzirom na to da mu je ovo vrlo vjerovatno posljednji Mundijal u karijeri.

Za reprezentaciju Njemačke Özil je odigrao 90 utakmica, a postigao je 23 pogotka.

Nijemci će na Svjetskom prvenstvu igrati protiv Meksika, Švedske i Južne Koreje u grupi F, a prvi meč je na rasporedu 17. juna protiv Meksika u Moksvi.