Nudi se i ne želi platu
235

Zbog Palestine otjeran iz Bundeslige, a sada zbog navijačke poruke želi besplatno u Celtic

D. P.
El-Ghazi oduševljen porukom Celticovih navijača (Foto: Twitter)
El-Ghazi oduševljen porukom Celticovih navijača (Foto: Twitter)
Nizozemski nogometaš Anwar El-Ghazi, koji je u fokus javnosti dospio nakon što je dobio otkaz u bundesligašu Mainzu zbog podrške Palestini, sada se ponudio da besplatno igra za Celtic.
El-Ghazi je u jeku izraelskih napada na Gazu poručio putem društvenih mreža: "Ovo nije rat, ovo je genocid". Nakon toga, Mainz ga je suspendovao, a onda i vratio u tim. Međutim, tražili su od njega da povuče i izvini se za svoje riječi, što je Nizozemac odbio pa je tako dobio trajan otkaz.

Sada je El-Ghazi ponovo u fokusu javnosti medija na Otoku, a sve zbog komentara na Instagramu.

Nizozemcu marokanskog porijekla dopala se parola navijačke grupe "The Green Brigade", najvatrenije grupe navijača Celtica, koja već decenijama pruža najveću podršku Palestini u cijelom nogometnom svijetu.

Zelena Brigada je u duelu Celtica protiv Kilmarnocka istakla veliki transparent s porukom pokazavši tako da ih ni zabrane neće spriječiti da propagiraju podršku Palestini.

"Razmislite o proteklih nekoliko mjeseci, hoće li reći da nismo uspjeli. 30.000+ mrtvih - 12.000+ djece. Zaustavite genocid, zaustavite cionizam", stoji na najnovijoj poruci navijača Celtica, koji su već kažnjavani zbog podrške Palestini.

El-Ghaziju se toliko svidio transparent da je odmah komentarisao objavu: "Igrao bih za vas besplatno", a uz to je i označio zvanični profil Celtica.

Ovaj spoj bio bi posebno interesantan, a dodatno doprinosi i to što Celtic ima mnogo problema na krilnim pozicijama, a kako je El-Ghazi stekao ime i u Premier ligi, a i u Bundesligi, definitivno bi u velikanu iz Glasgowa mogli razmisliti o njegovom angažmanu.