Nogomet
46

Zbog niskih temperatura prekinuti radovi na Stadionu Grbavica

Piše: D. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Zbog loših vremenskih uvjeta i niskih temperatura radovi na izgradnji istočne tribine Stadiona Grbavica privremeno su prekinuti, potvrđeno je za portal Klix.ba.

"Radovi su obustavljeni zbog velikih minusa, loše vrijeme ne doozvoljava kvalitetno izvođenje radova na istočnoj tribini. Izgubljeno vrijeme ćemo zajedno s izvođačem radova nadoknaditi svim silama, uvest ćemo drugu smjenu, rad vikendom i slično. Nastojat ćemo da izgradnja tribine bude nastavljena čim prije. Određeni radovi se izvode u hali, kao što je vezanje armature, koja će kasnije biti transportovana na gradilište", saopćeno je iz FK Željezničar za portal Klix.ba.

Sredstva za izgradnju istočne tribine se djelomično sakupljaju u akciji "Izgradimo istočnu tribinu" kojom klub s Grbavice svim zainteresovanim nudi mogućnost kupovine desetogodišnjih ulaznica koje će važiti za sve utakmice u organizaciji FK Željezničar (Premijer liga, Kup BiH, evropske i prijateljske utakmice).

Cijena desetogodišnje ulaznice za istočnu tribinu iznosi 1.000 KM (uključujući i PDV), a svi prihodi ostvareni na ovaj način će se deponovati na poseban račun koji će biti korišten radi prikupljanja sredstava za finansiranje izgradnje istočne tribine (UniCreditBank 3389 0022 0803 0216). Uplate se mogu vršiti i na rate.

Na zahtjev navijača FK Željezničar je donio odluku o primanju manjih uplata, 20 KM i više, koje će poslužiti kao donacije za izgradnju istočne tribine pod sloganom "Kad mašina tvoja krene".

Rok za završetak radova istočne tribine je 5. mart 2017. godine, a kad bude završena, primat će 4.650 gledatelja.

Facebook