Dogovor klubova
15

Zbog koronavirusa prekinuto takmičenje u engleskoj Premier ligi

E. B.
Takmičenje u engleskoj Premier ligi prekinuto je nakon dogovora klubova i vodstva lige.

Iako je premijer Velike Britanije Boris Johnson jučer izjavio kako se sportska takmičenja mogu nastaviti održavati jer nema direktne opasnosti od širenja koronavirusa, dešavanja koja su se desila kasno sinoć i rano jutros su natjerala vodstvo Premiershipa da prekine prvenstvo.

Sinoć je najprije objavljeno da je Mikel Arteta zaražen koronavirusom, a potom je jutros objavljeno da je i igrač Chelseaja Callum Hudson-Odoi doživio istu sudbinu nakon čega su čelnici Premiershipa zakazali hitan sastanak sa svim predstavnicima klubova.

U međuvremenu su se oglasili i iz Evertona, Watforda i Bournemoutha, te su objavili kako sumnjaju da su neki njihovi igrači pozitivni na koronavirus, te se i njihove čitave ekipe poput Arsenala i Chelseaja stavile u samoizolaciju.

S obzirom da je nemoguće da u narednih 14 dana ovih pet ekipa igraju utakmice, te da postoji realna mogućnost i da još klubova doživi istu sudbinu, dogovoreno je da se prvenstvo prekine do 3. aprila.

No, ukoliko i dalje bude prijetila opasnost od širenja koronavirusa, prekid prvenstva će biti produžen.

Također, ni drugi, treći i četvrti rang engleskog nogometa (Championship, League One i League Two) se neće igrati do 3. aprila.