Zbog divljanja navijača Dynamo Dresden izbačen iz kupa

T
Totalsport
11.12.2012. u 09:55
8
27
Zbog divljanja navijača Dynamo Dresden izbačen iz kupa
8
Zbog divljanja navijača Dynamo Dresden izbačen iz kupa
Njemački nogometni drugoligaš Dynamo iz Dresdena iduće godine neće imati pravo nastupa u DFB-Kupu, zbog ponovljenog divljanja njegovih navijača u tom takmičenju.
 Utakmicu 1/16 finala DFB-Kupa, odigranu krajem oktobra između nogometaša Hannovera i Dynamo Dresdena na AWD-Areni, obilježili su neredi navijača gostujućeg kluba. Navijači Dynama izvikivali su slogane mržnje, palili baklje i sukobili se s policijom. Bild je tada pisao kako su to bili najgori navijački neredi u zadnjih godinu dana.

Navijački huliganizam u Hannoveru rezultirao je sa 16 hapšenja. Povrijeđeno je nekoliko policajaca i Dynamovih navijača.

Budući da su Dynamovi navijači slične incidente pravili i prošle sezone u utakmici protiv dortmundske Borussije, disciplinska komisija Njemačkog nogometnog saveza odlučio je kazniti Dynamo izbacivanjem iz takmičenja iduće sezone.

"Takve akcije na stadionu su napadi na nogomet i zahtijevaju odgovarajuće sankcije. DFB je jasno upozorio Dynamo nakon incidenata prošle sezone kakva ga kazna očekuje u slučaju njihovih ponavljanja", objasnio je Hans Lorenz, prvi čovjek disciplinske komisije DFB-a.

Hannover, koji je dobio spomenutu utakmicu nakon penala, kažnjen je sa 70.000 eura, budući da su i njegovi navijači pravili incidente prije, za vrijeme i nakon spomenute utakmice, ali nije dobio nikakve daljnje sankcije zbog "boljeg dosjea" njegovih navijača.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (27)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: