Vratio se kući
47

Zbog Chicharitovog potpisa se javio i Alex Ferguson: "Ovdje je tvoj stari šef"

N. M.
Chicharito i Ferguson (Foto: Screenshot/Montaža)
Chicharito i Ferguson (Foto: Screenshot/Montaža)
Pomalo zaboravljeni meksički nogometaš Javier Hernandez Chicharito vratio se zvanično u ekipu Chivasa, a to je klub u kojem je i počeo svoju karijeru.

Chicharito je s klubom iz Guadalajare potpisao jednogodišnji ugovor, vjerovatno kako bi tu i završio karijeru, a nakon toga se javno oglasio veliki Sir Alex Ferguson i poslao poruku ovom bivšem nogometašu Manchester Uniteda.

"Chicharito, ovdje tvoj stari šef. Prije svega, želim da ti čestitam na povratku u tvoj bivši klub u Meksiku, gdje je sve počelo. Gdje sam te pronašao, potpisao ugovor i ti bio fantastičan igrač za nas. Imao si sjajnu karijeru. Sada kada se vraćaš u svoj stari klub, možeš da preneseš svoje iskustvo svim igračima tamo. Uživaj i postigni još mnogo golova. Sve najbolje", poručio je Ferguson u video poruci koju je objavio klub s Old Trafforda.

Chicharito je morao odgovoriti bivšem treneru.

"Šefe, nema riječi kojima mogu da opišem koliko mi značite. Da mogu da kažem da sam bio jedan od vaših igrača je jedno od mojih najvećih ostvarenja. Hvala vam! A mojoj drugoj porodici Manchester Unitedu hvala što mi je dozvolila da budem dio njene historije. Zauvijek ću vas voljeti. Jednom crveni, uvijek crveni", poručio je Meksikanac.

Chicharito je, osim za Chivas i United, nastupao i za Real Madrid, Bayer Leverkusen, West Ham, Sevillu i Los Angeles.

Za United je odigrao 157 utakmica i postigao 59 golova, dok za reprezentaciju Meksika ima 109 nastupa i 52 gola.