Dwight Yorke
0

"Zbog Alexa Fergusona sam počeo piti"

Totalsport
Dwight Yorke nekada je oduševljavao svojim igrama, posebice u dresu Manchester Uniteda. U istom je klubu, priznaje, doživio i najteže trenutke u karijeri.

U redove kluba s Old Trafforda prešao je Yorke iz Aston Ville 1998. godine za 12.6 miliona funti, te je s Andyjem Colem činio jedan od najubojitijih tandema u Europi.

Ipak, sve se nije odvijalo prema njegovim željama, te se Yorke u posljednjim mjesecima svog života u Manchesteru okrenuo čašici. Priznao je da je svaku nedjelju provodio po barovima u kojima je u pijanom stanju gledao suigrače na televiziji.

Jedino što ga je održavalo, priznaje Yorke u svojoj autobiografiji, jest činjenica da je menadžer momčadi Alex Ferguson najavio odlazak s klupe krajem sezone. Nije ga otrijeznilo niti upozorenje kapetana Roya Keanea koji mu je rekao da izgleda “sje....”, nakon što je Ferguson pristao produžiti suradnju s klubom. Okret čašici bilo je ponovno jedino rješenje u ubijanju tuge koju je proživljavao.

“Ponovno sam počeo piti, nisam bio alkoholičar, ali mi je alkohol pomagao da ubijem samoću. Bio sam poput zombija”, dio je Yorkeove autobiografije naslova “Rođen da bih pogađao” (“Born to score”).

U kakvim je odnosima sa nekadašnjim suigračima Yorke otkriva i po poruci koju je poslao nekadašnjem kapetanu i kasnijem treneru Keaneu, nakon što je načuo da bi ovaj mogao dobiti otkaz na mjestu menadžera Sunderlanda, kluba u kojem je Yorke okončao karijeru.

“Poslao sam mu poruku i kazao da se nadam da će sve ispasti dobro. Zaželio sam mu sve najbolje u budućnosti, a nakon desetak minuta dobio odgovor: 'Odjeb...'”, otkriva Yorke...