Susret najboljih
23

Završnica mininogometnog prvenstva BiH 29. i 30. aprila

Klix.ba
Posljednji vikend u aprilu, tačnije 29. i 30. aprila, u samom srce Bosne i Hercegovine, gradu Vitezu, održat će se Završnica mininogometnog prvenstva na terenima Sportsko-rekreacijskog centra "Romari“ .

Od 18 ekipa iz cijele BiH, njih devet će se boriti za prestižnu titulu mininogometnog prvaka naše zemlje, a drugih devet za pobjednika kupa. U nedjelju 30. aprila u 18 i 19 sati održat će se sudar titana- onih koji dođu do samog kraja, nakon čega slijedi svečano proglašenje pobjednika. Bit će tu i mažoretkinje, koje će cijeloj manifestaciji dati svečanu, ali opet sportsku notu. S obzirom na to da 28. april Općina Vitez slavi svoj dan, ovaj će događaj na neki način biti i poklon gradu u kojem se završnica održava.

"Široj javnosti mininogomet još uvijek nije dovoljno poznat, no, ovaj sport je već dobro rasprostranjen po cijeloj BiH. Mininogometna liga, koja se održavala u osam gradova BiH, iznjedrila je one najbolje i na taj način im osigurala, sudjelovanje na završnici kod nas u Vitezu. Ove godine očekujemo ekipe iz Sarajeva, Banje Luke, Mostara, Tuzle, Prijedora, Širokog Brijega, Lukavice i naravno naše viteške ekipe. Moramo priznati da su lige u svih osam gradova bile jake, s puno iznenađenja, neočekivanih rezultata, odličnih utakmica, a naravno najs(p)retniji nastavljaju svoj put u borbi za odlazak na Mininogometnu Ligu šampiona, koja će se i ove godine održavati u slovenskom Mariboru. Udruga za promociju mininogometa i rekreacije kao organizator će se i ove godine potruditi da organizacija bude na nivou. Za sve posjetitelje smo osigurali tribine, kako bi mogli navijati za svoj omiljeni tim. Žrijeb i satnice održavanja utakmica su u fazi pripreme, tako da smo sigurni da zabave, dobrog mininogometa, ali i osvježenja, neće nedostajati. Pratimo i vremensku prognozu i zasad nam ide na ruku, ali što će biti, biti će. Od naših sudionika očekujemo da daju svoj maksimum i da uživaju u igri, naravno. uz fairplay pravila. Osim što nam je cilj da nogometnoj rekreaciji damo i ime, a to je mininogomet, nama je ujedno i cilj da motiviramo ljude da se što više bave rekreacijom, da ih potaknemo na zdravi način života. Svjesni smo kako danas živimo stresno, učahureni u svoje domove i svakodnevicu. Evo, neka ovo bude razlog da sa svojim prijateljima, sinovima i porodicama, prošetate do našeg sportskog centra i pogledate svoj omiljeni tim. Za sve one koji žive dalje od Viteza, tu je i Fudbalito, aplikacija putem koje možete pratiti rezultate. Dobro nam došli u Vitez“, izjavio je Bojan Rajković, predsjednik Udruge za promociju mininogometa.