Zahtjev UEFA-e
25

Završni radovi na Bilinom Polju uoči meča Zmajeva protiv Italije

E. M.
Bilino Polje u Zenici trenutno je namoderniji stadion u Bosni i Hercegovini koji ispunjava sve zahtjeve UEFA-e za odigravanje kvalifikacionih mečeva i to nakon što su završeni radovi na proširenju konferencijske sala što je bio zahtjev UEFA-e za odigravanje meča protiv Italije 15. novembra.

Radovi koje je finansirao Nogometni savez Bosne i Hercegovine na uređenju stadiona Bilino Polje privode se kraju. Proširenje sale za konferenciju je završeno, a u toku je šminkanje i uređenje prostorije, kao i prostorija koji se nalaze ispod konferencijske sale gdje će biti smještena kafeterija i prostor za odlaganje foto/video opreme.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Zahtjev UEFA-e, a koji Bilino Polje nije ispunjavalo, odnosio se na proširenje konferencijske sale koja treba primiti više od stotinu medija. S obzirom na stanje stadiona u Bosni i Hercegovini, Bilino Polje, kao najmoderniji stadion u BiH, bio je jedini kandidat za utakmicu BiH i Italije.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Generalni sekretar NK Čelik Ismar Huskić u izjavi za Klix.ba je kazao kako su na Bilinom Polju osim proširenja konferencije sale urađeni i drugi poslovi na uređenju stadiona.

"Osigurali smo da konferencijska sala može primiti više od stotinu novinara, odnosno, imat će 150 mjesta. Promijenjene su komentatorske tribine na zapadu, sve je renovirano te je na tom mjestu postavljena i adekvatna zvučna izolacija. Poboljšan je pristup internetu, pojačana elektroinstalacija, sređeni mokri čvorovi i brojni drugi poslovi koji su bili prateći", kazao je Huskić.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Radovi na izgradnji drugog dijela konferencijske sale počeli su krajem septembra, a finalizirani su ovih dana kada je u konferencijsku salu postavljen novi tepih i klima uređaji, dok je u planu i postavljanje infracrvenih grijalica na mjestima gdje to bude potrebno.