Objavio HNS
5

Završena samoizolacija Davora Šukera i selektora Hrvatske Zlatka Dalića

F. Z.
Davor Šuker (Foto: EPA-EFE)
Davor Šuker (Foto: EPA-EFE)
Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker okončao je danas samoizolaciju u koju je ušao vlastitim izborom nakon saznanja da je predsjednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza zaražen koronavirusom, saopćio je HNS.

Šuker je bio s Kokezom u Amsterdamu na kongresu UEFA-e i žrijebu Lige nacija, a iako nije imao bliski kontakt sa čelnikom FSS-a, predsjednik HNS-a je na preporuku Medicinske komisije HNS-a vlastitom odlukom ušao u samoizolaciju.

Isto su uradili i ostali članovi delegacije HNS-a koji su bili u Amsterdamu, a među njima je i selektor Hrvatske Zlatko Dalić. HNS je saopćio da je današnjim danom isteklo 14 dana od potencijalnog kontakta s osobom koja je zaražena koronavirusom, a s obzirom na to da Šuker, Dalić i ostali članovi HNS-a nisu imali simptome, period dobrovoljne samoizolacije je okončan.

"Smatram da smo ovim potezom pokazali odgovornost u ovoj osjetljivoj situaciji. Iako nismo imali bliske kontakte, nismo željeli bilo što riskirati. Kao što znate, HNS je brzo reagirao prekidom svih takmičenja, a naši zaposlenici će raditi od kuće u ovom razdoblju koliko god je to moguće. Moramo svi preuzeti odgovornost, slijediti upute nadležnih tijela i dati svoj doprinos borbi protiv koronavirusa", izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.