U Vogošći
398

Završen 4. golmanski kamp Akademije Asmir Begović uz učešće preko 60 djevojčica i dječaka

H. H.
Četvrti po redu specijalizirani trening kamp za golmane koji je organizovala Akademija Asmir Begović uspješno je okončan.

Protekla dva dana preko 60 djevojčica i dječaka imalo je priliku raditi u profesionalnom okruženju sa vrhunskim trenerima.

Kamp je održan na terenu Hakija Mršo u Vogošći, a polaznici su prolazili kroz osnove golmanskog treninga, pozicioniranje i kretanje, pas i šutiranje, te brojne druge aktivnosti koje se praktikuju u vrhunskim klubovima.

Treneri na kampu bili su Ibro Hodžić koji je ujedno i direktor Akademije, Dejan Bandović, Envera Hasanbegović, Adin Kadrić i Faris Smajić, a osim njih gostujući treneri bili su Adnan Salman, Ratko Dujković, Benjamin Tipura i Kerim Hadžić.

Asistenti trenerima na kampu bili su Gianni Mladina, Amar Sirćo, Adnan Dedić i Iman Šljivo dok su gosti bili Adnan Gušo, Siniša Mrkobrada, Adi Adilović, Zoran Sofrenić, Belmin Dizdarević, Adnan Kanurić i Josip Bender.

Prisutnim na kampu putem videolinka obratio se i Asmir Begović, golman Evertona i osnivač Akademije, koji je pozdravio učesnike, pohvalio njihov rad i istakao kako zbog obaveza u klubu nije bio u mogućnosti prisustvovati ovom kampu, ali da se raduje budućim prilikama za saradnju.

Akademija Asmir Begović nastavlja sa radom te će u narednom period organizovati druge aktivnosti poput dana otvorenih vrata, predavanja i trening kampova za postojeće članove.