Posjeta trening kampu
2

Zavirili smo na trening Zmajeva u Zenici: Ozbiljnost na nivou i rad po strogom protokolu

E. M.
Izabranici selektora Duška Bajevića danas su Zenici odradili još jedan trening u sklopu priprema pred početak ovogodišnjeg izdanja UEFA Lige nacija u kojem će gostovati u Italiji, a zatim u Zenici ugostiti Poljsku.

Treninzi nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine održavaju se iza zatvorenih vrata zbog pandemije koronavirusa te prisustvo medija treninzima, kako je to bilo ranijih okupljanja, nije dozvoljeno.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Ekipa portala Klix.ba večeras je posjetila Zmajeve te smo s dijela koji se nalazi u neposrednoj blizini Trening centra Nogometnog saveza BiH zavirili na trening Zmajeva.

Po strogom protokolu na terenu osim igrača nema nikoga, a svi koji nisu članovi stručnog štaba nalaze se na tribinama s maskama.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Sudeći prema fotografijama i onome što smo vidjeli treninzi su dosta ozbiljniji te se radi punom parom kako bi što spremniji otišli na gostovanje selekciji Italije koja će nas ugostiti 4. septembra u Firenzi, a u ponedjeljak na Bilinom Polju Zmajevi će biti domaćini Poljskoj.

Službena obraćanja selektora Bajevića i trening otvoren za medije 15 minuta bit će upriličen u nedjelju, dan prije utakmice u Zenici.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Obje utakmice odigrat će se bez prisustva publike što je sigurno otežavajući faktor za našu selekciju koja je navijače uvijek imala kao 12. igrača tima.