Uznemirujući snimak
27

Zastrašujuća scena u Francuskoj: Nogometaš završio u komi u 34. sekundi utakmice

D. P.
Elis je hitno operisan (Foto: Bordeaux)
Elis je hitno operisan (Foto: Bordeaux)
Napadač Bordeauxa Albert Elis (28) zadobio je težak udarac u glavu tokom utakmice drugog ranga francuskog nogometa zbog kojeg je završio u komi.

Utakmica francuske Lige 2 između Bordeauxa i Guingampa (1:0) prekinuta je čim je počela. Razlog je žestok udarac kojeg je u glavu dobio napadač domaćeg tima Albert Elis.

Reprezentativac Hondurasa se sjurio u kazneni prostor gostiju i pokušao uhvatiti centaršut s desne strane, no sudario se s protivničkim defanzivcem i odmah ostao bez svijesti. Nažalost, dobio je žestok udarac u slijepoočnicu.

Elis se odmah srušio i pao u komu, a utakmica je prekinuta na nekoliko minuta. Ukazana mu je pomoć na terenu, a onda je hitno prevezen u bolnicu.

Dok se utakmica nastavila, njegov klub Bordeaux je na poluvremenu objavio kako je Elis na putu za bolnicu. Tu mu je urađen operativni zahvat na glavi.

Kako prenosi ugledni francuski list L'Equipe, operacija je dobro prošla, a Elis je zaradio tešku traumatsku povredu mozga. Bio je to veliki šok za sve igrače i gledatelje na stadionu.

Elis već dugo nastupa za reprezentaciju Hondurasa i tu je na 60 utakmica postigao 13 golova. Igrao je za Houston, Boavistu, Bordeaux, Brest, Monterrey i Olimpiju u svom Hondurasu.