Imat ćemo čast
37

Zašto će duel protiv BiH biti posebno značajan za navijače sa sjevera Engleske

D. P.
Zmajevi prvi put u historiji protiv Engleske (Foto: Klix.ba)
Zmajevi prvi put u historiji protiv Engleske (Foto: Klix.ba)
Nogometne reprezentacije Engleske i Bosne i Hercegovine odigrat će prijateljski susret u junu, a duel će biti posebno značajan za navijače sa sjevera i sjeveroistoka ove otočke države.

Duel zakazan za 3. juni ove godine bit će prvi u Newcastleu nakon skoro 20 godina čekanja. Posljednji put Englezi su igrali u Newcastleu i na kultnom St. James Parku u martu davne 2005. godine.

Tako će protiv BiH imati priliku da se vrate na ovaj kultni stadion, a navijači su s nestrpljenjem dočekali tu informaciju i nema sumnje da će biti pravi spektakl u gradu u kojem se toliko voli nogomet.

Bez obzira ko je rival, jasno je da će St. James Park biti ispunjen do posljednjeg mjesta, a čast da Engleze "spremi" za Evropsko prvenstvo imat će reprezentacija naše zemlje.

"Nadam se da će i Zmajevi kroz baraž izboriti plasman na Evropsko prvenstvo, te da će i nama ova utakmica poslužiti kao svojevrsna priprema za smotru najboljih evropskih selekcija u Njemačkoj. Želio bih da se zahvalim Nogometnom savezu Engleske na postignutom dogovoru. Za nas je ovo velika čast i privilegija. Nadam se da će utakmica u kolijevci nogometa biti ogroman motiv za naše igrače", poručio je predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković.

Utakmica će biti odigrana neposredno prije Evropskog prvenstva na kojem želimo gledati i reprezentaciju BiH. Ipak, da bi se to dogodilo, Zmajevi moraju savladati prvo Ukrajinu u polufinalu baraža, a onda i Izrael ili Island u eventualnom finalu. Dueli se igraju u martu, a BiH će biti domaćin.