Poslije susreta u Mostaru
0

Zaštitarska agencija se oglasila nakon nereda na derbiju: Ovo neće ugroziti našu saradnju s Ultrasima

E. K.
Delta Security (Foto: Facebook)
Delta Security (Foto: Facebook)
Zaštitarska agencija Delta Security se oglasila poslije mostarskog derbija te potvrdila navode gradonačelnika Mostara Marija Kordića o njihovoj krivici za nerede na kraju mostarskog derbija.
Kordić je nakon utakmice Zrinjski - Velež istakao da je neodgovorno ponašanje uposlenika Agencije izazvalo nerede što su oni i potvrdili.

Dodali su da će protiv njega biti pokrenut disciplinski postupak te da ovo neće ugroziti njihovu saradnju sa Zrinjskim i Ultrasima.

"Povodom današnjeg incidenta nakon završene utakmice između ekipa HŠK Zrinjski i FK Velež došlo je do neodgovornog - neprimjerenog ponašanja jednog našeg zaštitara zbog čega želimo uputiti izvinjenje cijeloj sportskoj porodici našeg HŠK Zrinjskog, a posebno navijačkoj grupi Ultrasi s kojima imamo uspješnu višegodišnju saradnju", piše u njihovoj objavi na društvenim mrežama te se dodaje:

"Izvještavamo da je protiv zaštitara pokrenut disciplinski postupak te da će isti biti sankcionisan. Ovim putem napominjemo da je naša Agencija dugogodišnji prijatelj i sponzor Hrvatskog športskog kluba Zrinjski te da današnji ispad pojedinca neće utjecati na daljnu uspješnu suradnju s klubom i navijačkom skupinom Ultrasi".

Podsjetimo, Zrinjski je u gradskom mostarskom derbiju pobijedio Velež rezultatom 1:0, a gol odluke je postigao Mario Ćuže.