Ciro Ferrara
0

"Zaslužili smo pobjedu"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Pobjedom nad Interom 2-1 na Olimpijskom stadionu u Torinu u utakmici 15. kola talijanskog nogometnog prvenstva Juventus je vratio draž takmičenju.

Tako za četverostrukim uzastopnim prvakom trećeplasirani Juve sada zaostaje pet bodova, dok Milan na drugom mjestu za velikim gradskim rivalom kaska četiri boda.

Iako sretan zbog pobjede, trener "stare dame" Ciro Ferrara rekao je nakon utakmice da vremena za slavlje nema jer klubu predstoji odlučujuća utakmica za plasman u nokaut fazu Lige prvaka, u utorak, također u Torinu, protiv Bayerna (Juveu treba bod za prolaz).

  • Jako smo sretni i zadovoljni. Bila je ovo zaslužena pobjeda, ali sada se mislima moramo već okrenuti utorku – rekao je Ferrara, pa dodao:

  • Bio sam miran uoči utakmice jer sam kroz cijeli tjedan vidio da su igrači "nabrijani" i jako motivirani. Uostalom, za takve je utakmice nepotrebno nekoga dodatno motivirati.

Posebno je strateg "zebri" pohvalio strijelca odlučujućeg gola Claudija Marchisija.

  • On je sjajan momak i marljiv radnik. Odigrao je sjajnu utakmicu. Recimo da se pobjedničkim golom iskupio što nije uspio izbiti loptu Eto'u kod njihovog izjednačujućeg gola.

Golman Juventusa Gianluigi Buffon posebno je nakon utakmica nahvalio svog trenera:

  • Ponašao se jako dobro tokom sedmice i dopustio nam da radimo u miru, bez stavljanja pritiska na naša leđa.

Buffon je upitan i za komentar s Interovim veznjakom Thiagom Mottom pred kraj utakmice do kojeg je došlo nakon ranijeg prekršaja laktom Felipea Mela nad Marijem Balotellijem.

  • Takve se stvari događaju, pogotovo u ovakvom tipu utakmica gdje su tenzije visoke. Utakmica je bila tvrda, a izuzevši posljednjih pet minuta, svi su se igrači ponašali jako korektno.

S druge strane, Interov trener Jose Mourinho nije dao izjavu nakon utakmice, koju je od 20. minute i prvog gola Juventusa odgledao s tribina budući je zbog ironičnog gestikuliranja prema sucu zaradio isključenje.