Nogomet
13

Zasjedala Disciplinska komisija NSBiH: Zrinjski i Sloboda plaćaju najviše

Piše: E. B.
Ibro Rahimić je kažnjen sa 1.000 KM i jednom utakmicom suspenzije (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ibro Rahimić je kažnjen sa 1.000 KM i jednom utakmicom suspenzije (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH je pod predsjedavanjem Gorana Kosorića na današnjem zasjedanju donijela kazne za klubove Premijer lige BiH za 3., 4. i 5. kolo.

Najviše novca u kasu Saveza će se sliti od Zrinjskog. Mostarci su kažnjeni sa ukupno 3.500 KM zbog incidenata na dva meča. Plemići će platiti 1.000 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od vlastitih navijača na meču 4. kola protiv Širokog brijega na Pecari te sa 2.500 KM zbog propusta u organizaciji utakmice, distribucije alkohola na stadionu te upotrebe pirotehničkih sredstava navijača na susretu 5. kola Pod Bijelim brijegom protiv Slobode.

Sloboda je kažnjena sa 2.500 KM zbog propusta u organizaciji utakmice, distribucije alkohola na stadionu te upotrebe pirotehničkih sredstava navijača na susretu 4. kola protiv Željezničara na Tušnju.

Željezničar je kažnjen sa 2.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice te upotrebe pirotehničkih sredstava na susretu trećeg kola protiv Širokog Brijega na Grbavici.

Sarajevo je kažnjeno sa ukupno 2.000 KM. Ekipa sa Koševa će morati platiti kazne od po 1.000 KM za 3. i 5. kolo, odnosno susrete protiv Čelika u gostima i Kupe na Koševu. Sarajevo je kažnjeno zbog upotrebe pirotehničkih sredstava navijača na oba susreta.

Najmanju kaznu platit će Široki Brijeg i to u iznosu od 1.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice i upotrebe pirotehničkih sredstava navijača na susretu 5. kola protiv Zrinjskog na Pecari.

Također, trener Mladosti Ibro Rahimić zbog isključenja na utakmici protiv Sarajeva u 5. kolu će morati platiti 1.000 KM i jednom utakmicom zabrane vođenja ekipe.