{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VIDEO
/
Zapaljen šal Portugala na sjeveru Bilinog polja

S
19.11.2009. u 12:44
0
34
Zapaljen šal Portugala na sjeveru Bilinog polja
0
Iako je sinoćnja utakmica prošla bez većih problema, desilo se nekoliko sitnih i sporadičnih incidenata poput onog na sjevernoj tribini Bilinog polja gdje je zapaljen šal Portugala. Samo zbog ovoga su intervenirali vatrogasci.
Šal koji je gorio zakačen je na ogradu, a vatrogasci su ugasili plamen koristeći protivpožarni aparat.Prema zvaničnom policijskom izvještaju za poduzimanje svih aktivnosti na obezbjeđenju nogometne utakmice BiH – Portugal bilo je angažovano preko 450 policijskih službenika Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, službenika jedinica za podršku Sarajevskog kantona, Tuzlanskog kantona, Posavskog kantona, Srednjobosanskog kantona, Hercegovačko-neretvanskog kantona i službenika Jedinice policije za zaštitu ličnosti i obezbjeđenje objekata Federalne uprave policije, kao i deset službenih policijskih pasa.

Prije, za vrijeme i nakon održavanja nogometne utakmice nisu zabilježeni drugi izgredi niti ugrožavanja lične i imovinske sigurnosti navijača i gostiju. Zabilježena su samo tri slučaja kada su intervenisali policijski službenici, i to zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti održavanja sportskih takmičenja u ZDK. Naznačeni prekršaji su dokumentovani, deset osoba je uhapšeno i njima su izdati prekršajni nalozi i poduzete druge zakonom predviđene mjere i radnje.Pored aktivnosti na obezbjeđenju naznačene utakmice, policijski službenici Uprave policije su bili angažovani i na obezbjeđenju skupa građana koji su pratili utakmicu na platou parking prostora na Kamberovića polju u tzv.''Fan Zoni'', i prilikom ovih aktivnosti nisu evidentirane incidentne situacije, a zabilježena su dva slučaja narušavanja javnog reda i mira, javila je ZEDA.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jesu li opravdane smjene trenera FK Sarajevo i FK Željezničar?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: