Kup BiH
0

Zanimljivo u Banjoj Luci, Čelik želi iznenaditi Želju

Piše: E. Isanović
Sa prvog susreta na Koševu (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Sa prvog susreta na Koševu (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Uzvratne utakmice četvrtfinala Kupa BiH na programu su danas. Najzanimljvije će biti u Banjoj Luci gdje Borcu na megdan dolazi Sarajevo. Prvi susret na Koševu završen je bez golova.

Iz bordo svlačionice najavljuju ofanzivnu igru svjesni da jednim pogotkom mogu osigurati plasman u polufinale. Prvi šef struke Jirži Plišek bit će lišen usluga Šćepanovića i Zrnanovića zbog povreda.

Ipak, posljednji nastupi nogometaša tima sa Koševa ne nudi previše optimizma pred gostovanje u gradu na Vrbasu.

S druge strane, izabranici Velimira Stojnića naglašavaju da igraju na svom terenu i da im se konačno, nakon suspenzije, vraćaju navijači te da su favoriti u ovom meču. Čeliku stiže Željezničar. Dvoboj na Grbavici Plavi su riješili u svoju korist, bilo je 2:0. Pred crveno-crnima je težak zadatak. Elvedin Beganović, strateg Zeničana, napominje da će Čelik od prve minute agresivno krenuti ka golu gostiju.

Aktuelni osvajači Kupa BiH u Zenicu putuju bez opuštanja. Kažu da maksimalno respektuju suparnika, ali da plasman među četiri najbolje ekipe ne bi trebao doći u pitanje.

Široki Brijeg će na Pecari dočekati ekipu Krajišnika. Rezultat njihovog prvog susreta bio je 1:1. Aktuelni lider Premijer lige BiH je apsolutni favorit. Velež će gostovati kod Branitelja. Rođeni su u prvom dvoboju slavili pobjedu 2:0.

Parovi i satnica:

Branitelj - Velež 13:00 sati ( 0:2) Borac - Sarajevo 16:00 sati (0:0) Široki Brijeg - Krajišnik 16:00 sati (1:1) Čelik - Željezničar 16:30 sati (0:2)