Nogomet
0

Zanimljivo na Otoci: Željo poražen od Rada, Zvezda u derbiju bolja od Cibalie

Piše: Edin Isanović
Drugog dana međunarodnog turnira "Igraj fudbal, živi život", koji se igra na stadionu Otoka, odigrano je nekoliko zanimljivih utakmica.

U derbiju grupe A snage su odmjerili Crvena zvezda i Cibalia iz Vinkovaca. Crveno-beli su na kraju slavili pobjedu rezultatom 1:0. Jedini pogodak postigao je Živković nekoliko minuta prije kraja meča. Beograđani sada imaju maksimalan učinak i na dobrom su putu da se plasiraju u finale.

U drugom meču ove grupe Sarajevu je ne megdan stigla Olimpija. Bordo tim je prvoga dana deklasiran od Vinkovčana 4:0, te su u sudar sa Zmajčecima ušli sa namjerom da poprave dojam. Uspjeli su u tome. Slavili su sa visokih 3:0.

Dva pogotka postigao je raspoloženi Tarik Handžić, a jednom je mrežu tima iz Ljubljane zatresao i Kurtanović. On je pogodio sa jedanaest metara.

Crvena zvezda nakon dva kola ima 6 bodova, po tri su sakupili Sarajevo i Cibalia. Olimpija je na dnu tabele bez osvojenog boda.

U subotu u 13:00 sati igraju Cibalia – Olimpija, a u 17:00 sati Crvena zvezda – Sarajevo.

U grupi B Olimpic je minimalno savladao Budućnost iz Podgorice i tako stigao do prvih bodova. Sjajan pogodak u ovom dvoboju postigao je Spahić u 46. minuti.

Gledaoci si mogli uživati gledajući drugu utakmicu grupe B gdje su se sastali Željezničar i Rad. Mladi fudbaleri oba tima prikazali su zavidan kvalitet. Na kraju su Građevinari slavili s minimalnih 1:0 golom Bašanovića.

Tima sa Banjice u ovoj grupi ima maksimalnih 6, Željezničar i Olimpic po 3, a Budućnost je bez bodova.

Danas u 11:00 sati igraju Željezničar – Budućnost, a u 15.00 sati Rad – Olimpic.