Rezultati tako kažu
1.5k

Zanimljiva tvrdnja Velibora Pudara: Lana je već najbolji sportista BiH svih vremena

D. P.
Lana Pudar je seniorska prvakinja Evrope (Foto: EPA-EFE)
Lana Pudar je seniorska prvakinja Evrope (Foto: EPA-EFE)
Dugogodišnji sportski radnik Velibor Pudar iznio je zanimljivu tvrdnju na društvenim mrežama poručivši da je njegova kćerka Lana Pudar već sada najbolji sportista Bosne i Hercegovine svih vremena.

Velibor Pudar, koji je ostavio dubok trag kao golman Veleža, a danas je trener golmana u NK GOŠK iz Gabele, ponosan je na uspjehe svoje nevjerovatne kćerke koja nastavlja pisati historiju bh. sporta.

Lana (17) je već sada seniorska evropska prvakinja, a nove uspjehe nanizala je na Svjetskom juniorskom prvenstvu u izraelskoj Netanyji gdje je osvojila dvije zlatne i jednu srebrenu medalju. U sve tri discipline u kojima je nastupila uzela je medalju.

Stoga, njen otac s pravom tvrdi da je Lana Pudar već sada najbolji sportista u historiji Bosne i Hercegovine. Na svom Facebook statusu naveo je da će možda neko reći da je subjektivan, ali da mu činjenice idu u prilog. Nabrojao je neke od najznačajnijih Laninih uspjeha.

"Možda će neko reći da sam subjektivan, ali mi činjenice idu u prilog. Lana Pudar je sa svojih 17 godina donijela sa juniorskih i seniorskih evropskih i svjetskih prvenstava 15 medalja i slobodno mogu reći da je već sada najbolji sportista Bosne i Hercegovine svih vremena", naveo je Velibor, a onda nabrojao Lanine uspjehe:

SENIORSKA OSTVARENJA:

Evropska prvakinja na 200m delfin

Bronzana na Evropskom prvenstvu na 100m delfin

Bronzana na Svjetskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima

JUNIORSKA OSTVARENJA:

Prvakinja svijeta na 100 i 200 metara delfin

Viceprvakinja svijeta na 50 metara delfin

Dvostruka prvakinja Evrope na 200m delfin

Dvostruka prvakinja na 100m delfin

Dvostruka prvakinja na 50 m delfin

Viceprvakinja Evrope na 50, 100 i 200 metara delfin