Nogomet
3

Zanetti: Mourinho je pobjednik, a Tardelli najgori trener koji me vodio

Totalsport
Javier Zanetti (Foto: AFP)
Javier Zanetti (Foto: AFP)
Talijanske medije preplavili su dijelovi autobiografije neuništivog kapetana Intera Javiera Zanettija (40).

Knjiga Giocare di Uomo izašla je prije nekoliko dana, a jedno od zanimljivijih poglavlja je ono u kojem se sjajni argentinski nogometaš osvrće na trenere s kojima je radio u Interu. Zanetti je član Nerazzurra neprekidno od 1995. godine i otada je na San Siru surađivao s brojnim uspješnim i manje uspješnim stručnjacima.

Kad je u pitanju najgori trener s kojim je radio, Zanetti priznaje da je to Marco Tardelli koji je vodio Inter u sezoni 2000/01, a zadnjih je pet godina bio pomoćnik Giovanniju Trapattoniju u reprezentaciji Irske.

"S Marcom Tardellijem smo imali vrlo tešku sezonu. Izgubili smo gradski derbi protiv Milana sa 6-0. Nešto jednostavno nije bilo u redu u svlačionici. On je bio trener s kojim sam se najmanje povezao", objasnio je Zanetti.

Priznao je da nije imao posebno dobar odnos ni s Marcellom Lippijem sezonu ranije. Lippi je došao u klub nakon pet uspješnih godina u Juventusu. Na sastanku s igračima je rekao kako su se Interisti uvijek bojali njegovog Juvea što Zanetti kao kapiten nije htio ignorisati. Pred svim se saigračima suprotstavio treneru.

"Uz dužno poštovanje, opet bih to ponovio".

Najuspješnija Zanettijeva sezona u Interu bila je ona 2009/10 u kojoj su Nerazzurri pod vodstvom Josea Mourinha osvojili talijansko prvenstvo i kup, te Ligu prvaka.

"Jose je imao sjajan karakter. On je pobjednik koji brine o svakom detalju".

Mourinha je naslijedio Rafael Benitez koji se u nekoliko mjeseci na klupi nije dobro snašao.

"Nije se povezao s okruženjem u Interu, ne znam zašto. Bila je to svojevrsna mješavina nespojivih raspoloženja uprkos obostranom poštovanju", zaključio je Zanetti.