Nakon povratka u Palermo
3

Zamparini "objasnio" svoju odluku o vraćanju Gasperinija

Totalsport
Maurizio Zamparini
Maurizio Zamparini
Maurizio Zamparini, kontroverzni vlasnik nogometnog kluba Palermo, nastavlja sa svojim "vratolomijama" i čudnim potezima. Novi takav akt je uslijedio netom završenog vikenda...

Zamparini pokušava sve i svašta da oživi ekipu i spasi je, a uglavnom su uvijek njegovi pokušaji spašavanja vezani za potjerivanje trenera. Tako je otkaz dobio Alberto Malesani, dosadašnji trener, koji je na klupi proveo tek - tri utakmice!

Još nevjerojatnije zvuči činjenica da je Zamparini odlučio na trenersku klupu vratiti Gian Piera Gasperinija, koji je u Palermu dobio otkaz prije no što je došao Malesani. Gasperini se tako vraća na dobro poznato mjesto nakon samo dvadesetak dana izbivanja.

Svoj je potez Zamparini pokušao objasniti, nakon prospavane noći, talijanskim novinarima;

"Dobio sam mnogo poziva od navijača i ljudi koji prate naš klub, koji su mi dali do znanja (!?) da je Palermo igrao bolje pod Gasperinijem", rekao je šef talijanske momčadi i nastavio;

"Nakon tih poziva i savjeta pogledao sam tri utakmice s Gasperinijem kao trenerom i tri (ujedno jedine) s Malesanijem, te sam donio svoju odluku", zaključio je Zamperini nakon još jednog nevjerovatnog poteza.

Palermo se nakon 26. kola Serie A nalazi na posljednjem mjestu s 20 sakupljenih bodova, šest manje od aktuelne zone spasa.