Thierry Henry
0

'Žalim zbog načina na koji sam slavio gol'

Totalsport
U razgovoru za pariški sportski dnevnik L'Equipe francuski je nogometaš Thierry Henry (32) otkrio da je krajem prošle sedmice razmišljao o napuštanju reprezentacije.
  • O da, bio sam prilično zaokupljen tom mišlju – izjavio je asistent gola koji je Francusku odveo na Svjetsko prvenstvo te precizirao:

  • U petak, kad je sve skupa otišlo predaleko, mislio sam objaviti kraj. Nije bilo prvi put. Razmišljao sam o povlačenju iz nacionalne ekipe već nakon SP-a 2006. godine, kao i prošle godine nakon Eura. Prvi je put bilo prerano, a i nakon Eura sam osjetio da sam potreban generaciji koja dolazi. Uprkos svemu što se posljednjih dana događalo, zbog čega sam morao psihički potonuti, neću niti sada iznevjeriti domovinu.

Henry je također priznao da se kaje što je onoliko žustro proslavio pogodak Gallasa protiv Iraca, koji je došao nakon što je napadač Barcelone loptu zaustavio rukom, i to dvama pokretima.

  • Nisam smio to učiniti. Najiskrenije, bilo je to nemoguće kontrolirati. Nemoguće nakon svega što je ova ekipa u posljednje vrijeme prošla.

Na kraju je Henry zamjerio ljudima iz Francuskoga nogometnog saveza (FFF) za izostanak podrške.

  • Dan nakon utakmice, i pogotovo drugi dan nakon utakmice, osjetio sam se vrlo, vrlo usamljenim. Tek nakon što sam dao izjavu da priznajem krivnju i predlažem ponavljanje utakmice iz FFF-a su se udostojili nazvati me.