Bh. reprezentativac
27

Zakarić: Nadam se nastupu protiv Bugarske i Senegala, dat ću sve od sebe

Klix.ba
Goran Zakarić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Goran Zakarić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Još uvijek je tiho u hotelu "Cartoon“ u Razgradu gdje je smještena reprezentacija BiH za vrijeme boravka u Bugarskoj, gdje Zmajevi 23. marta igraju prijateljsku utakmicu s domaćom reprezentacijom. Član našeg državnog tima, Goran Zakarić, u razgovoru za zvaničnu stranicu Nogometnog saveza BiH je govorio o tom meču, kao i o duelu sa Senegalom.

Put u Razgrad je prošao bez problema, a vremena za odmor i brze pripreme će biti.

"Nije bilo nikakvih problema, sve je nekako lagano proteklo i bez zastoja. Nadam se samo da poteškoća neće imati ni igrači koji danas stižu. Mi smo imali vremena da se odmorimo i bez obzira na ovaj snijeg spremni smo za trening“, istakao je Zakarić.

Selektor Robert Prosinečki namjerava dati priliku većem broju igrača.

"Selektor je već najavio da će većina igrača dobiti neku minutažu, tako da ne samo ja, nego bilo ko od nas, koji igramo dobro u svojim klubovima, se možemo nadati nastupu u ove dvije utakmice. O protivnicima nisam puno razmišljao, znam da Senegal ima nekoliko igrača koji nastupaju u vrhunskim klubovima. Sigurno će biti teško ali trebamo dati sve od sebe da ostvarimo dobre rezultate", rekao je nogometaš Željezničara.

Goran je kvalitetan nogometaš, a potvrda za to je poziv koji je dobio od Prosinečkog.

"Mogu biti zadovoljan jer igram dosta dobro, postižem golove, a i prvi smo na tabeli. Također sam sretan i zbog ovog poziva u reprezentaciju, tako da jedva čekam da krenu treninzi i utakmice. Dat ću sve od sebe da pomognem sebi, ali i reprezentaciji te selektoru, kako bismo ostvarili ono što smo zacrtali. Najbitnije je da budemo zdravi i zadovoljni onim što smo postigli", kazao je Zakarić.

On smatra da će doigravanje za prvaka BiH biti neizvjesno.

"Mislim da će biti zanimljivo, ima još osam utakmica do kraja, a svaka na svoj način nosi puno izazova. Igra se dosta derbija, tako da je rano još govoriti ko bi mogao postati prvak. Naravno, svi se nadamo, ali evo našeg primjera iz prošlog kola, kada smo u Mostaru vodili 3:0, pa tri minute do kraja primili tri pogotka, tako da je danas u nogometu sve moguće. Ne treba nikoga otpisivati, pogotovo Zrinjski i Široki koji su iza nas, a tu je i Sarajevo koje je u nekoj rezultatskoj krizi. Ipak, mislim da će se glavna borba voditi između nas i Zrinjskog i nadam se da ćemo na kraju mi biti ti koji će biti sretniji i spretniji", završio je Zakarić.

Zmajevi protiv Bugarske igraju 23. marta u Razgradu, a potom 27. marta protiv Senegala u Le Havreu.