Uoči trećeg treninga
35

Zakarić i Sarić poručili: Razmišljamo samo o Finskoj gdje su nam potrebna tri boda

Piše: K. H.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Bh. reprezentativci Goran Zakarić i Elvis Sarić pričali su uoči trećeg treninga Zmajeva u Butmiru te su obojica istakli da će svi igrači reprezentacije BiH dati svoj maksimum u susretima kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Finske i Italije.

Prvi pred novinare stao je Goran Zakarić kojeg je odmah dočekalo pitanje o prošloj sezoni u dresu Partizana, ali i tome da li očekuje minutažu u narednim susretima.

"Imao sam jednu turbulentnu sezonu u Partizanu gdje sezona u ligi nije izgledala najbolje, ali najbitnije, izborili smo plasman u Evropi i osvojili smo Kup Srbije, što je bio glavni cilj u finišu sezonu. Na kraju smo bili svi sretni i zadovoljni zbog toga i nadamo se da ćemo biti još uspješniji naredne sezone. Što se tiče reprezentacije, uvijek sam na raspolaganju selektoru i želim igrati, ali je on na kraju taj koji bira igrače i donosi konačnu odluku. Bitno je da svi igrači daju svoj maksimum, neće biti jednostavno ni protiv Finske ni protiv Italije, ali idemo redom i fokusirani smo na prvi meč", kazao je Zakarić.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

Zakarić je rekao da je svaki igrač spreman, bez obzira na tešku sezonu koju su svi imali, te da je bitno razmišljati utakmicu po utakmicu.

"Mi smo profesionalci i koliko god je nezgodan trenutak za okupljanje, mi ćemo svi dati sve od sebe, ovo nam je posao i imamo dosta vremena da se pripremimo za utakmice. Važne su nam obje utakmice, prva u Finskoj je važna sama po sebi jer bi nam s pobjedom bilo lakše protiv Italije. Prvo razmišljamo o Finskoj, pa tek onda nakon toga o Italiji", kazao je Zakarić.

Krilni napadač reprezentacije BiH vratio se na meč 2. kola u kojem su Zmajevi remizirali protiv Grčke 2:2 u Zenici.

"Poslije utakmice nije bilo jednostavno, otvorili smo meč kao iz snova, imali smo sigurno vodstvo i svi smo bili malo zatečeni. Ipak, to je nogomet, ostavili smo tu utakmicu iza sebe i okrenuli smo se novim izazovima", kazao je on.

Nakon toga, medijima se obratio Elvis Sarić koji se oporavio od povrede i bit će na raspolaganju selektoru Prosinečkom za predstojeće dvije utakmice.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

"Prošla su tri mjeseca od povrede, imao sam nekih problema, ali najbitnije je da sam sada zdrav i spreman. Najbitnija nam je prva utakmica s Finskom i to zaista jeste tako, svi smo fokusirani samo prema tome i s osvojena tri boda imamo velike šanse. Neki kažu da Italija nije kao prethodnih godina, ali oni su veliki tim i bitno je samo pogledati gdje njihovi igrači igraju", kazao je Sarić.

Zmajevi su do sada odradili dva treninga, a treći je na rasporedu danas s početkom u 16:30 sati.