Nastavlja karijeru
15

Zajko Zeba skinuo kopačke s klina i potpisao za Olimpik

Klix.ba
Zajko Zeba
Zajko Zeba
Iskusni bh. nogometaš Zajko Zeba (35) prekinuo je "penziju" te će u narednoj polusezoni nastupati za sarajevski Olimpik.

Nakon što je krajem prethodne sezone u dogovoru sa Željezničarom preuzeo funkciju u stručnom štabu tima sa Grbavice, bilo je jasno da je Zeba završio s aktivnim igranjem nogometa. No, poslije turbulencija u Želji te odlaska s klupe Plavih, a potom i razgovora s čelnim ljudima Olimpika, odlučio je da se vrati na zeleni teren i pomogne Vukovima u borbi za plasman u Premijer ligu BiH.

"U razgovoru sa ljudima iz Olimpika odlučio sam se na povratak na teren. Dopao mi se plan ljudi koji vode klub i prihvatio sam ponudu. Vjerujem da Olimpik može da se izbori na proljeće za promociju u Premijer ligu BiH i da ne mislim da je to ostvarivo ne bih ni dolazio na Otoku", rekao je Zeba.

Zeba je pored Olimpika i Željezničara nastupao za Slobodu, Maribor, Shkendiju, Kamaz, Olimpiju i Split. Osvojio je tri titule prvaka BiH i tri državna kupa, a u svojoj karijeri je nastupao i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Zeba je sa Olimpikom potpisao ugovor na godinu i po.