Nogomet
45

Zajko Zeba: Karijeru nastavljam u Olimpiji, borit ćemo se za prvo mjesto

Klix.ba
Zajko Zeba (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zajko Zeba (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nekadašnji igrač sarajevskog Željezničara i bivši bh. reprezentativac, Zajko Zeba, karijeru će nastaviti u ljubljanskoj Olimpiji.

Ovaj 30-godišnji kreativni veznjak nedavno je raskinuo ugovor sa Splitom. Ipak, nije mu trebalo dugo vremena da pronađe novi angažman.

"Novi sam igrač Olimpije i na putu sam za Sloveniju, jer već sutra počinju pripreme za novu sezonu, koja ove godine počinje ranije, a Olimpija će igrati i u Evropskoj ligi od 2. pretkola, pa se trebamo dobro spremiti. Ja sam nakon odlaska iz Splita trenirao samostalno, a jedno vrijeme sam proveo i sa bivšim saigračima iz Željezničara", izjavio Zeba za portal Klix.ba

Osim Zmajčeka za njegove usluge bili su zainteresovani mnogi klubovi. Međutim, Zeba je kao novu destinaciju izabrao glavni slovenski grad. On će svojim neospornim kvalitetom pokušati pomoći Olimpiji da naslov prvaka konačno vrati u Ljubljanu. Kao što je poznato Maribor dominira posljednjih sezona u elitnom prvenstvu Slovenije.

"Imao sam nekoliko ponuda, a za Olimpiju sam se odlučio zbog blizine i lijepih uspomena koje nosim iz Slovenije dok sam igrao za Maribor. Od sljedeće sezone ću nastupati za klub kojem je cilj osvojiti prvenstvo i prekinuti dominaciju Maribora. Uslovima sam zadovoljan, kao i ambicijama kluba, jer sam naučio boriti se za prvo mjesto", završio je Zeba, koji je u dosadašnjoj karijeri nastupao za Olimpic, Brotnjo, Zrinjski, Alaniju, Kamaz, Maribor, Željezničar i Split.