Premijer liga BiH
15

Zahuktali Borac traži šestu uzastopnu pobjedu, Široki Brijeg protiv Veleža

K. H.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
Susretima između Mladosti i Borca te Širokog Brijega i Veleža završava se 16. kolo nogometne Premijer lige BiH.
Mladost će u terminu od 13:30 sati na svom terenu dočekati banjalučki Borac, što će biti vrlo težak meč za ekipu Ibre Rahimića koja se grčevito bori za opstanak s obzirom na to da se gosti iz Banje Luke nalaze u sjajnoj formi i pokušat će u ovom meču zadržati priključak za vodećim ekipama na tabeli.

Borac trenutno ima 27 osvojenih bodova, pet manje od Željezničar i Sarajeva koji su na prvom mjestu sa po 32 osvojena boda, dok je Mladost na pretposljednjem mjestu i nakon 15 odigranih utakmica imaju 12 osvojenih bodova, tri manje od Slobode koja je prva iznad zone ispadanja.

Borac je u seriji od pet uzastopnih pobjeda i sigurno će tražiti tri boda u Doboju kod Kaknja, gdje je Mladost u posljednjem meču uspjela ostvariti pobjedu protiv Zvijezde 09 rezultatom 1:0.

U drugom meču dana, Široki Brijeg će na praznoj Pecari dočekati Velež, a pobjeda u ovom meču bilo kojoj ekipi donijela bi bijeg iz opasne zone i priključak gornjem dijelu tabele. Velež nakon 15 odigranih utakmica ima 19 osvojenih bodova i već četiri utakmice na zna za poraz, dok je Široki Brijeg sa 18 bodova na devetoj poziciji na tabeli.

Raspored utakmica:

Mladost - Borac (13:30 sati)
Široki Brijeg - Velež (16:30 sati)