Joachim Löw
0

"Zadovoljan sam žrijebom"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Njemački izbornik Joachim Löw ocijenio je nakon žrijeba za Svjetsko nogometno prvenstvo u Južnoafričkoj Republici koji je održan u Cape Townu da je skupina u kojoj se nalazi njegova momčad “vrlo zanimljiva”.

Tako je Njemačka smještena u skupinu D uz Australiju, Ganu i Srbiju, a otvarajući će dvoboj igrati 13. juna protiv Australije.

  • Imamo puno poštovanja prema Srbiji i gledali smo neke njihove utakmice na DVD-ovima, kako su primjerice pobijedili Francusku. Gana također nije autsajder. Uz Alžir i Obalu Bjelokosti oni su jedna od najboljih afričkih reprezentacija. Dobro su igralu i u Njemačkoj 2006. i imaju Michaela Essiena kojeg Michael Ballack jako dobro poznaje (igraju skupa u Chelseaju). On je vrhunski igrač. Najvažnije nam je pobijediti u prvoj utakmici i steći sampouzdanje pred preostale dvije – izjavio je Löw, koji je kao asistent Jürgena Klinsmanna na SP-u u Njemačkoj osvojio broncu, dok je kao izbornik “elf” odveo do finala Eura 2008. u Austriji i Švicarskoj.

Generalni menadžer Njemačke Oliver Bierhoff izrazio je zadovoljstvo žrijebom:

  • Nismo izvukli Francusku ili Obalu Bjelokosti koji bi bili još teži protivnici, ali igramo protiv fizički snažnih momčadi tako da ćemo morati dati sve od sebe. Općenito, mogu reći da sam zadovoljan skupinom.