Amar Osim
0

"Zabrinut sam, visok trijumf može stvoriti pogrešnu sliku"

Razgovarao: Edin Isanović
Amar Osim (Foto: Feđa Krvavac)
Amar Osim (Foto: Feđa Krvavac)
"Željezničar" je u posljednjoj provjeri pred nastup u elitnom klupskom takmičenju savladao vinkovačku "Cibaliju“ rezultatom 4-1. No, nisu samo golovi bili razlog za vedro lice navijača. U mnogim segmentima igre Osimova ekipa iskazala je kvalitet i veliku požrtvovanost. Istina, "Cibalija“ nije tim top-klase, ali svejedno - veseli plava razigranost.

Za Sarajevo-x.com strateg "Željezničara“ naglašava da je djelimično zadovoljan prikazanima:

"Sa jadne strane sam zadovoljan, a sa druge ne. Prolaznu ocjenu može dobiti sama igra, kao i rezultat. No, opasnost je što je dvoboj bio prijateljski, a ostvarili smo visoku pobjedu. To kod igrača može stvoriti pogrešnu i nerealnu sliku“, kaže Amar Osim.

Šef "plave struke“ naglašava da se još uvijek nije siguran kako će pojačanja nadomjestiti odlazak nogometaša koji su iznijeli veliki teret u prošloj sezoni:

"Teško je reći mogu li nova lica u svlačionici odgovoriti visokim zahtjevima kluba. To će pokazati vrijeme i utakmice. Bilo bi neozbiljno donositi zaključke nakon nekoliko okršaja. Sve je do njih. Očekivano je da iz dana u dan bude sve bolje i bolje“.

Apostrofirao je da se na pripremama radilo izuzetno dobro.

"Ono čime sam zadovoljan jeste nivo fizičke spreme. Međutim, treba težiti još boljem izdanju. U igri moramo popraviti još neke finese koje uključuju i organizaciju igre“.

O suparniku u pretkolu Lige prvaka izgovorio je samo riječi hvale.

“Hapoel“ je, kao što svi znamo, kvalitetna ekipa. Njihov budžet je u odnosu na naš nekoliko puta veći. To je izuzetno organizovan klub. Šta očekujem? Nogomet je specifičan sport, ne pobjeđuje uvijek favorit sa papira. Uostalom na travnjaku će biti jedanaest naših i jedanaest njihovih igrača. Mi moramo biti disciplinovani i maksimalno požrtvovani, a da li će to biti dovoljno za pozitivan rezultat – ne znam. Insistirat ću da igrači igraju do krajnjih granica svojih mogućnosti“.

Za kraj je spomenuo i finale Svjetskog nogometnog prevnstva.

"Ne volim prognozirati, zaista je to nezahvalno. Uostalom, ko god pobijedi bit će zasluženo na vrhu. Španci su po svim parametrima najbolja reprezentacija, a Holanđani su do sada izgubili dva finala i možda im se to sutra vrati“, završio je razgovor za naš portal Osim.