Jukić van ekipe
32

Zabrinjavajuće riječi Jakirovića o igraču Zrinjskog: Nema ga s nama, zapitaš se na šta se život svodi

K. H.
Foto: Screenshot/Youtube
Foto: Screenshot/Youtube
Trener Zrinjskog Sergej Jakirović najavio je sutrašnju zaostalu utakmicu 7. kola Premijer lige BiH protiv Tuzla Cityja, a ono što je posebno privuklo pažnju jeste govor o krilnom igraču ovog kluba Ivanu Jukiću kojem je, ne navodeći probleme u kojima se nalazi, pružio javnu podršku u ime čitavog kluba.

Jukić nije igrao za ekipu Zrinjskog u posljednja dva duela protiv Leotara i Sloge zbog privatnih problema, a objašnjavajući tu situaciju, Jakirović je rekao da se radi o "ozbiljnoj" životnoj situaciji zbog koje ga je oslobodio treniranja.

"Ja sam ga oslobodio, ne trenira, to su životne situacije, nebitno je čime se bavimo. Maksimalno smo uz njega, ima maksimalnu našu podršku. Svaki dan se čuje neko od igrača s njim da vidimo kakvo je stanje. Zasad je stabilno, vjerujemo da će biti sve dobro, optimistični smo", rekao je Jakirović i nastavio:

"To je jedna životna situacija koja je jako ozbiljna i vidiš na šta se život svede. To zbog čega se mi nerviramo u sportu, zapitaš se nekad ima li to smisla. Svi smo uz Ivana, želimo da se situacija riješi pozitivno i da nam se vrati što prije."

Dalje je rekao kako je ova situacija ujedinila ekipu i da su se svi igrači Zrinjskog poistovjetili, što u konačnici donosi još veće zajedništvo u svlačionici i među igračima.

"Napravit ćemo sve da osvojimo tri boda, igramo na svom terenu, imamo dosta motiva da upišemo pobjedu", rekao je Jakirović za kraj.

Susret između Zrinjskog i Tuzla Cityja igra se u srijedu s početkom u 17 sati.