Premiership
0

Zabrana pritiska na suce uoči utakmica

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Menadžeri klubova u engleskoj Premier ligi, koji će uoči utakmica raditi pritisak na suce, od nove će sezone snositi posljedice, objavio je Engleski nogometni savez (FA).

Svi menadžeri, ali i ostali članovi kluba, koji će pogrdnim izrazima govoriti o sucima i raditi pritisak na iste, mogu očekivati kaznu, a slično će proći i igrači koji iza vrijeme utakmice budu okruživali suce.

“Klubovima smo dali do znanja da komentari u medijima, vezani uz suce koji su određeni za utakmicu, više nisu dozvoljeni. Takve ćemo komentare smatrati neprikladnima i djelovat ćemo u skladu s pravilima”, stoji u saopćenju FA-a, uz dodatak:

“Komentari nakon utakmica su i dalje dozvoljeni ako se ne radi o primjedbama osobne prirode, ako ne impliciraju pristranost sudaca i ostalih službenih osoba ili na bilo koji drugi način dovode utakmicu na loš glas.”

Prošle je sezone menadžer Evertona David Moyes uoči polufinala FA kupa protiv Manchester Uniteda prozvao suca Mikea Rileyja, impliciravši da se radi o navijaču “crvenih vragova”. Manchesterov menadžer Alex Ferguson je nakon utakmice bio bijesan jer njegovom klubu nije dosuđen kazneni udarac, a Škot je uvjeren da se to dogodilo upravo zbog Moyesovog pritiska na suca.

Prema novim pravilima, klub će biti kažnjen i ako tri ili više njegovih igrača okruže suca tokom utakmice, pokazujući želju za obračunom. Dosad je FA reagirao samo ako bi sudac prijavio takvo ponašanje, sada to više neće biti potrebno.