Everton - Birmingham City
0

VIDEO / Zaboravni sudija pokazao zamišljeni karton

Sarajevo-x.com
Engleski sudija Peter Walton pokazao je igraču Birmingham Cityja na utakmici sa Evertonom zamišljeni žuti karton, jer je na teren istrčao bez osnovnog sudijskog pribora koji je zaboravio u svlačionici.

Iako svaki sudija prije izlaska na teren obavezno provjeri svoju opremu i sudijski pribor bez obzira o kojoj se utakmici radi, sudija Walton je uspio zaboraviti tako bitnu stvar kao što je žuti karton.

Da bi stvari po njega bile još gore, on je igraču gostujućeg tima želio pokazati žuti karton, ali je iz džepa izvadio i pokazao ništa, što nije promaklo budnom oku kamermana TV-stanice Sky Sports.

Prije tri godine ovaj je sudija uspio poništiti odluku FA o penzionisanju sa fudbalskih terena u 49. godinu života.

Problemi za zaboravnog sudiju nastupili su u 40. minuti kada je 19-godišnji Jordon Mutch napravio prekršaj nad Louisom Sahom. Walton je smatrao da mladoh veznjaka Cityja treba kazniti žutim kartom. Stavio je ruku u jedan džep, potom u drugi, a onda je shvatio šta je napravio.

I umjesto da prekine susret i potraži žuti karton, Walton je pokazao zamišljeni karton i nastavio sa susretom. Narednih pet minuta uspio je odsuditit bez da pokazuje javnu opomenu bilo kojem igraču.

Sve je nadoknadio u drugom poluvremenu kada je pokazao tri žuta kartona.

Walton spada u red sudija veterana u engleskoj Premier ligi i odsudio je na stotine mečeva.