Protiv Marseillea
66

Zabio gol rukom, trener i protivnik ga natjerali na priznanje: Musliman si, Bog će te kazniti

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Jedna od najzanimljivijih situacija u sinoćnjim mečevima desila se na utakmici između Qarabaga i Marseillea u Konferencijskoj ligi, kada je domaći nogometaš Ibrahima Wadji rukom zatresao mrežu francuske ekipe, nakon čega je priznao ono što je uradio.

Marseille je u tom trenutku vodio rezultatom 1:0, a onda je Wadji nakon jednog centaršuta s lijeve strane rukom postigao gol za 1:1. Sudije to nisu primjetile, a kako u ovom takmičenju još uvijek nema VAR tehnologije, tako je i gol priznat unatoč protestima gostujućih igrača.

Tada na scenu stupa trener Qarabaga Gurban Gurbanov koji je natjerao senegalskog napadača da prizna kako je igrao rukom.

"Trener je ozbiljan čovjek i ne voli laž. Rekao sam istinu njemu i saigračima", otkrio je Wadji, koji je nakon toga u društvu kapitena Maksima Medvedeva prišao sudiji i priznao da je pogodak neregularan. Dalje je rekao:

"Iz Marseillea su mi se zahvalili nakon toga, a razmijenio sam i dresove s njihovim igračima. Marseille je veliki klub."

Za kraj, otkrio je i šta mu je rekao veznjak Marseillea Mattéo Guendouzi.

"Guendouzi mi je rekao: Ti si musliman, ako ne kažeš istinu, Bog će te kazniti", rekao je Wadji nakon utakmice, a prenosi RMC.

Marseille je na kraju slavio rezultatom 3:0, a golove za gostujući tim su postigli Gueye, Guendouzi i De La Fuente.