On ne ide na Mundijal
159

Za Vahom više niko ne žali, svi igrači koje je otpisao idu na Svjetsko prvenstvo

D. P.
Halilhodžić neće voditi selekciju na Mundijal (Foto: NS Maroka)
Halilhodžić neće voditi selekciju na Mundijal (Foto: NS Maroka)
Novi selektor nogometne reprezentacije Maroka Walid Regragui objavio je spisak od 26 igrača koji putuju na predstojeće Svjetsko prvenstvo.

Mundijal je s Marokom izborio bosanskohercegovački stručnjak Vahid Halilhodžić, no njega neće biti na Mundijalu jer je dobio otkaz zbog brojnih nesuglasica unutar saveza, s navijačima i nogometašima.

Vahu su skupo koštale svađe s tri velike zvijezde reprezentacije, uključujući i onom najvećom Hakimom Ziyechom. Halilhodžić je otpisao nogometaša Chelseaja, nakon čega je Ziyech poručio da se ne vraća u reprezentaciju dok je bh. stručnjak tu na klupi.

Na kraju, Ziyech se vratio i igrat će na Svjetskom prvenstvu. Tu su još dvije zvijezde s kojima je Halilhodžić bio u svađi, a to su Noussair Mazraoui iz Bayerna i Amine Harit iz Marseillea.

Golmani: Yassine Bounou (Sevilla), Munir Mohamedi (Al Wehda), Ahmed Reda Tagnaouti (Wydad AC).

Odbrana: Achraf Hakimi (PSG), Noussair Mazraoui (Bayern Munich), Roman Saiss (Besiktas), Nayef Aguerd (West Ham), Jawad El Yamiq (Real Valladolid), Achraf Dari (Brest), Yahia Attiat – Allal (Wydad), Badr Benoun (Qatar SC).

Vezni red: Sofyan Amrabat (Fiorentina), Selim Amallah (Standard Liege), Azzedine Ounahi (Angers), Abdelhamid Sabiri (Sampdoria), Yahya Jabrane (Wydad), Bilel El (Genk).

Napad: Hakim Ziyech (Chelsea), Youssef En-Nesyri (Sevilla), Abde Ezzalzouli (Osasuna), Walid Cheddira (SSC Bari), Amine Harit (OM), Ilaias Chair (QPR), Sofiane Boufal( Angers), Abderrazak Hamdallah( Al-Ittihad).

Maroko se nalazi u grupi zajedno s Hrvatskom, Belgijom i Kanadom i sigurno je da bivši Vahin tim očekuje mnogo težak posao ukoliko računa na nokaut-fazu.