Liga nacija
182

Za utakmicu Zmajeva protiv Sjeverne Irske štampat će se 10.300 ulaznica, poznate i cijene

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Reprezentacija Bosne i Hercegovine će svoju sljedeću utakmicu u okviru Lige nacija odigrati 15. oktobra protiv selekcije Sjeverne Irske na stadionu Grbavica u Sarajevu.

Nogometni savez BiH je za ovaj susret definisao posebne organizacione procedure i sigurnosne mjere, s aktivnostima koje jasno i nedvosmisleno preciziraju plan prodaje i distribucije ulaznica.

Zbog ograničenog kapaciteta stadiona, kao i obaveznih sigurnosnih procedura koje nalažu UEFA, bit će štampano 10.300 ulaznica za prodaju, a cijene su sljedeće: 30 KM (tribina Sjever), 30 KM (tribina Istok), 20 KM (tribina Jug).

U skladu s ograničenim kapacitetom stadiona Grbavica i izvršenim sigurnosnim procjenama, a prema odgovarajućim standardima UEFA i zaključcima nadležnih organa NS BiH, prodaja ulaznica za utakmicu bit će izvršena na dva načina.

Prvi je prodaja samo 5.000 ulaznica putem poslovnica ovlaštene partnerske agencije Centrotours, a drugi je neposredna prodaja 4.750 ulaznica, koje su rezervisane za potrebe NS BiH.

Na te karte mogu, između ostalih, računati igrači i stručni štab A reprezentacije, organizirane navijačke grupe, stručni štabovi ostalih reprezentativnih selekcija, kantonalni i područni savezi, klubovi Premijer lige i članovi organa i tijela NS BiH.

Također, shodno utvrđenim pravilima UEFA o odobrenom procentu od 5 posto kapaciteta stadiona za gostujuće navijače Nogometnom savezu Sjeverne Irske pripada 675 ulaznica, od čega je 550 za tribinu Sjever.

Prodaja 5.000 ulaznica za navijače počinje 1. oktobra u 9:00 sati.