Iskusni napadač
18

Za Torresa zainteresovani Newcastle i Celtic, bliži odlasku u Ameriku ili Kinu

Klix.ba
Fernando Torres (Foto: EPA-EFE)
Fernando Torres (Foto: EPA-EFE)
Španski nogometaš Fernando Torres će na kraju sezone napustiti Atletico Madrid, a za nastavak karijere 34-godišnji napadač ima nekoliko opcija.

Za Torresa su zainteresovani škotski Celtic i engleski Newcastle, no, on je mnogo bliži odlasku u Ameriku ili Kini.

Torres je jedini igrač koji je osvojio Svjetsko prvenstvo, Evropsko prvenstvo, Ligu prvaka, Evropsku ligu, FA Cup i Zlatnu kopačku te namjerava odigrati još nekoliko sezona.

Američka MLS liga se čini kao najbolji izbor, a tamo njegov sunarodnjak David Villa uživa igrajući za New York City FC. Mnoge evropske zvijezde su posljednje godine karijere odlučile provesti u MLS ligi uključujući Stevena Gerrarda, Franka Lamparda, Ashleyja Colea i Zlatana Ibrahimovića.

Torres može zaraditi novac i u kineskoj Super ligi, ali je MLS logičniji potez. On vjerovatno neće potpisati za LA Galaxy, ali definitivno ima klubova koji bi voljeli dovesti El Nina.

Orlando City traži novu zvijezdu nakon odlaska Kake, a Torres bi bio fantastična zamjena. Naravno, oni ne igraju na istoj poziciji, ali bi Španac definitivno podigao atmosferu među navijačima.

Zasad je Torres fokusiran na Atletico Madrid, koji ima šansu da osvoji Evropsku ligu. On je u karijeri osim za Atletico nastupao za Milan, Chelsea i Liverpool.