Rafael Benitez
0

"Za Torresa nema cijene"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Menadžer Liverpoola, Španac Rafael Benitez, upozorava sve potencijalne kupce da svog sunarodnjaka Fernanda Torresa, trenutno prvog strijelca engleskog nogometnog prvenstva, ne kani prodavati ni za koju cijenu.

Torres je u prvih sedam kola u Premiershipu upisao čak 8 pogodaka, a sjajnu golgetersku formu začinio je hat-trickom u subotnjoj pobjedi protiv Hulla sa 6-1. Bivši napadač madridskog Atletica, koji je u Liverpool stigao prije dvije godine, na glasu je kao jedan od najboljih napadača u Europi, a vjeruje da su ga minulog ljetnog prijelaznog roka u svoje redove htjeli dovesti Chelsea i Manchester City.

Benitez poručuje svim potencijalnim budućim kupcima da će samo gubiti vrijeme u eventualnim pokušajima osiguravanja potpisa sjajnog španskog reprezentativca.

-Koliko Torres trenutno vrijedi? Pa, čovjek bi rekao, barem 75 miliona eura. Neću reći da je Fernando najbolji nogometaš na svijetu, mlad je i još može napredovati. Ali, da je jedan od najboljih, tu nema dvojbe. Iako, kažem, ukoliko će dobro raditi, može biti još bolji - smatra Benitez.

Menadžer ''Redsa'' potvrdio je konkretno zanimanje drugih klubova za Torresa ove godine.

-Neki su se agenti iz drugih engleskih klubova raspitivali za njegovu cijenu. Nudili su velike, velike iznose, ali smo im davali do znanja da Fernando nije na prodaju. Reći ću dovoljno jasno, Torresa ne želimo prodati ni za koju cijenu!