FIFA smatra da je 12 idealna brojka
0

Za SP 2018. u Rusiji koristit će se 13 stadiona?

Totalsport
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Ruski ministar sporta Vitalij Mutko, koji je ujedno i u organizaciji Svjetskog nogometnog prvenstva 2018. godine, rekao je da će se za najveće nogometno takmičenje najvjerojatnije koristiti 13 stadiona.

Rusija je dobila oraganizaciju Svjetskog nogometnog prvenstva 2018. godine u decembru prošle godine ispred Engleske i udruženih domaćinstava Španije i Portugala odnosno Belgije i Nizozemske.

Iako svjetska krovna nogometna organizacija FIFA smatra da je 12 stadiona idealna brojka za odigravanje utakmica, Mutko smatra da će konačan broj biti 13.

"Dvanaest je najpraktičnija brojka jer što je više gradova na kojima se igraju utakmice, to su veći troškovi. Nismo još donijeli konačnu odluku i svaki od 16 stadiona je još uvijek u izboru za domaćinstvo, ali vjerujem da na kraju brojka neće biti veća od 13 stadiona", rekao je Mutko.

Ministar sporta također je otkrio da će najvjerojatnije moskovski olimpijski stadion Lužnjiki biti mjesto odigravanja finalne utakmice Svjetskog prvenstva. Konačna odluka o broju stadiona biti će donesena od strane FIFA-e u martu 2013. godine.