Nogomet
0

Za predsjedništvo FK Željezničar neprihvatljiva odluka o odgađanju derbija sa Sarajevom

FENA
Na sjednici Predsjedništva FK Željezničar - Sarajevo održanoj danas u 17 sati, razmatrana je Odluka NFS BiH o ponovnom odgađanju termina utakmice 9. kola PL BiH FK Željezničar - FK Sarajevo, u terminu koji bi trebao naknadno utvrditi Komitet za takmičenje N/FS BiH, a koju su potpisala dva člana predsjedništva, lijo Dominković i Sulejman Čolaković, bez potpisa predsjednika Komiteta za takmičenje N/FS BiH Save Popovića.

-Smatramo da je predmetna Odluka neprihvatljiva, kaže se u saopćenju FK Željezničae, jer je u apsolutnoj suprotnosti sa odredbama člana 15. i 19. Pravilnika o nogometnim- fudbalskim takmičenjima BiH, kao i Propozicijama takmičenja u PL BiH u takmičarskoj 2007./2008, kojim su precizno propisani kriteriji i uvjeti pod kojima se može promijeniti ranije utvrđeni termin odigravanja itakmica, te da Odluku o tome donosi takmičarski organ NFS BiH, a to je u konkretnom slučaju Komitet za takmičenje NFS BiH, što se jasno vidi iz sadržine odluke da nije citiran ni jedan Pravilnik niti pravni akt NFS BiH na koje se temelji pomenuta Odluka.

Uz napomenu da je FK Željezničar ranije dostavljena Odluka Komiteta a takmičenje N FS BIH broj 02-2353/1 od 25.09.2007. kojom je već jednom promijenjen termin odigravanja utakmice 9. kola PL BIH FK Željezničar-FK Sarajevo za nedjelju 07.10.2007.g. u 15.00 sati, koju smatramo jedino pravno utemeljenom u skladu sa članom 15. i 19. Pravilnika o nogometnim fudbalskim takmičenjima BiH, kao i odredbi Propozicija takmičenja PL BiH u takmičarskoj 2007./2008., te je u skladu sa ovom odlukom FK Željezničar izvršio sve pripreme za odigravanje prvenstvene utakmice FK Željezničar - FK Sarajevo za termin u nedjelju 07.10.2007.g. u 15 sati na stadionu „Grbavica".

Predstavnici FK Željezničar će šire obrazloženje dati na sastanku sa Komitetom za takmičenje, koji je zakazao Generalni sekretar N/FS BiH za subotu, 06. oktobra u 12.00 sati u prostorijama NS FS BiH dopisom broj 02- 264B, saopćeno je.