Josep Guardiola
0

"Za moju generaciju je Maradona bio najveći"

Totalsport
Josep Guardiola  (Foto: AP)
Josep Guardiola (Foto: AP)
Trener nogometaša Barcelone Josep Guardiola poručuje da neće žaliti ukoliko njegova ekipa ove sezone ne uspije odbraniti naslov prvaka Španije.

"Nisam ljut zbog toga što je Real trenutno prvi na tabeli u Primeri. Ako su prvi, znači da su dali više golova od nas i da su odradili bolji posao nego Barcelona. Mi nemamo za čime žaliti. Osvojili smo više bodova nego prošle sezone u ovom dijelu, a izborili smo i četvrtfinale Lige prvaka. Sve bi to bilo nemoguće kada moji igrači ne bi bili gladni pobjeda i osvajanja trofeja. Real Madrid je vrlo jak rival. Ako na kraju prvenstva ostanemo bez naslova, nećemo zbog toga žaliti", kaže Guardiola uoči utakmice 28. kola Primere, u srijedu protiv Osasune na Nou Campu.

Odluka o prvaku je, dakako, još jako daleko, budući da Real i Barcelona imaju jednaki broj bodova, po 68, a Madriđani su trenutno prvi samo zbog nešto bolje gol razlike.

Osvrnuo se Guardiola i na sve češće usporedbe Barceloninog udarnog igrača Lionela Messija, i njegovog izbornika u argentinskoj reprezentaciji Diega Maradone.

"Za moju generaciju je Maradona bio najveći igrač svih vremena, ne vjerujem da će se to mijenjati. Treba Messija pustiti da na miru odradi svoju karijeru, on je još uvijek jako mlad. Morat će biti konstantno dobar da bi zavrijedio epitet najvećeg svih vremena jednom kada odluči privesti kraju karijeru", zakljupio je Guardiola.