Evropska liga
76

Za kladionice Sarajevo je apsolutni autsajder, Željezničar nepoznanica, a Zrinjski favorit

Piše: N. K.
Foto: K. S./Klix.ba
Foto: K. S./Klix.ba
Bosanskohercegovački klubovi Zrinjski, Željezničar i Sarajevo u četvrtak igraju prve utakmice drugog pretkola Evropske lige, a prvi na teren će Mostarci, koji igraju protiv Vallette s Malte.

Mostarci su favoriti na ovom meču i kladionice za pobjedu Plemića nude koeficijent od 1,45. Za neriješen rezultat postavljen je koeficijent 4,00, dok za iznenađenje i pobjedu Maltežana kladionice nude 6,50.

Na utakmici između Željezničara i kiparskog Apollona kladionice nisu mogle dati prednost niti jednoj ekipi. Tako je koeficijent na pobjedu Plavih 2,75, trijumf Kiprana se plaća 2,50, dok je za neriješen rezultat 3,00.

Za razliku od Željezničara, Sarajevo je u prvom meču drugog pretkola Evropske lige protiv Atalante u Italiji potpuni autsajder. Toga su svjesne i kladionice pa nude koeficijent od 13,00 za pobjedu Bordo tima. Neriješen rezultat se plaća koeficijentom 7,00, dok je pobjeda Atalante mizernih 1,15.

Podsjetimo, Zrinjski će svoj meč u Mostaru igrati s početkom u 19:00 sati, dok će klubovi iz glavnog bh. grada igrati od 20:30 sati. Svi susreti igraju se u četvrtak.