Opravdao povjerenje
25

Za Đumića nakon sjajne sezone zainteresovani iz Engleske i Njemačke: Zmajevi, pa sve ostalo

K. H.
Dario Đumić (Foto: E. M./Klix.ba)
Dario Đumić (Foto: E. M./Klix.ba)
Povremeni reprezentativac BiH u nogometu Dario Đumić u razgovoru za Klix.ba potvrdio je da ima ponude za nastavak karijere iz Njemačke i Engleske te da je prezadovoljan svojim partijama u nedavno završenoj sezoni.

Đumić je proteklu sezonu odigrao na posudbi u njemačkom drugoligašu Darmstadtu, a oni su takmičenje u 2. Bundesligi završil na petom mjestu sa 52 osvojena boda, šest manje od Stuttgarta koji je završio na drugoj poziciji koja vodi u Bundesligu i tri manje od Heidenheima koji je igrao u razigravanju.

Naš igrač je sve vrijeme bio standaradan igrač u prvoj postavi ovog kluba i u potpunosti je ispunio očekivanja čelnika Darmstadta. Ovaj 193 cm visok igrač za njemački klub upisao je ukupno 35 nastupa u 2. Bundesligi i Kupu Njemačke, a postigao je četiri pogotka.

Igrali u sjajnoj formi

"Ispunili smo klupski cilj za proteklu sezonu. U jednom trenutku ukazala nam se prilika za nešto više, tačnije za ulazak u najviši rang. Ostaje žal što to nismo iskoristili. Bili smo u sjajnoj formi u 2020. godini i sve je prekinula pandemija koronavirusa. Da se to nije desilo, ko zna šta bi bilo na kraju", kaže nam Đumić na početku razgovora.

Nakon toga, kaže da je izuzetno zadovoljan partijama koje je prikazao u ovoj sezoni i da je najbitnije da su ga povrede zaobišle.

"Mogu biti prezadovoljan svojim partijama u protekloj sezoni. Odigrao sam vjerovatno i najbolju sezonu do sada. Najbitnije je da me zdravlje služi, a nadam se da ću nastaviti sa ovakvom formom i još napredovati", kaže povremeni bh. reprezentativac.

Što se tiče planova za narednu sezonu, on kaže da su velike šanse da će promijeniti klub u narednom prijelaznom roku.

"Posudba u Darmstadtu je istekla i sada sam ponovo igrač Utrechta. Velike su šanse da ću promijeniti klub u ljetnom prelaznom roku. Ne želim žuriti sa odlukom. Sačekat ću i sagledati fino sve opcije, a onda na kraju odlučiti gdje ću igrati od naredne sezone", kaže Đumić i nastavlja:

"S obzirom da mnoge lige još nisu završile, za sada nije bilo konkretnih pregovora. Ima dosta zainteresovanih klubova. Ono što posebno privlači pažnju jeste da ima zainteresovanih klubova iz Njemačke i Engleske. To je sve što mogu reći. Vidjet ćemo na kraju šta će biti", dodao je bh. igrač.

Što se tiče povratka u reprezentaciju BiH, naš igrač kaže da mu je to jedan od ciljeva u karijeri i da se igranje za reprezentaciju ne može porediti s bilo čim drugim.

"Sigurno da mi je jedan od ciljeva u karijeri, ponovo zaigrati za reprezentaciju. S tim se ne može ništa porediti. Ne bih da se ponavljam stalno, jer sam rekao da ću raditi sve što je do mene na terenu da ponovo obučem dres domovine, a ostalo nije na meni", kaže Đumić.

Uvijek se vraća u voljeno Sarajevo

Za kraj, istakao je da često koristi priliku da posjeti svoje Sarajevo i da često svojim prijateljima govori o glavnom gradu BiH u kontekstu lokacije koju moraju posjetiti.

"Koristim svaku priliku da posjetim svoje Sarajevo. Trebao sam doći ponovo, iako imam baš kratku pauzu. Imao sam dogovor s dvojicom prijatelja iz Danske za odmor, a prvi izbor nam je bilo Sarajevo. Ipak, nije dozvoljen ulazak stranim državljanima, tako da prijatelji nisu mogli doći i potražili smo drugu destinaciju. Teško mi je to palo", rekao je Đumić, te dodao kroz smijeh:

"Bio sam na rubu da ih 'izradim' i dođem sam u Sarajevo, ali na kraju sam održao obećanje", završio je ovaj štoper.

Đumić je karijeru počeo u danskom Brondbyju, nakon kojeg je igrao za NEC Nijmegen, Jong Utrecht, Utrecht, Dynamo Dresden i Darmstadt. Ranije je nastupao za engleski Norwich.