Neprikladna šala
26

Yaya Toure zbog izjave o 19 prostitutki izbačen s humanitarne utakmice

N. K.
Yaya Toure (Foto: Facebook)
Yaya Toure (Foto: Facebook)
Proslavljeni Yaya Toure ipak neće biti na humanitarnom nogometnom meču u organiciji Soccer Aida koji će se sutra odigrati na Old Traffordu.

Toure je izbačen iz organizacije humanitarne utakmice te se na kraju i javno izvinio zbog onoga što je dovelo do problema.

Naime, sve je počelo Toureovom porukom na WhatsApp grupi u kojoj se dopisivao s igračima koji bi trebalo nastupati na utakmici i ponudio im da "angažuje 19 prostitutki" kako bi se zabavili.

Brojni igrači su se požalili organizatorima zbog toga, uslijedila je reakcija organizatora, a onda i javno izvinjenje igrača koji je napisao da je "napravio nepristojnu šalu".

"Želim se izviniti svima koju učestvuju u ovom meču zbog neadekvatne šale zbog koje veoma žalim. Sve sam napisao u šali, ali nisam razmislio o tome kako će se zbog nje osjećati ostali. Izbrisao sam sve poruke odmah i u grupi sam uputio svima izvinjenje. Okupili smo se za dobar cilj, a ovo skreće pažnju sa same utakmice koja je osmišljena da pomogne djeci širom svijeta. Žao mi je što je ova situacija privukla pažnju koja treba da bude usmjerena na utakmicu. Preuzimam svu odgovornost. Odrastao sam čovjek koji ne bi smio da se šali na ovaj način. Veoma mi je žao zbog greške, svima želim sve najbolje u nedjelju", poručio je Toure na svom Twitteru.

Inače, ovo će biti prvi put da se jedna utakmica u organizaciji Soccer Aida igra bez publike.