Nogomet
0

Yaya Toure: Sve osim naslova prvaka bi bilo veliko razočarenje

Totalsport
Yaya Toure (Foto: EPA)
Yaya Toure (Foto: EPA)
Veznjak reprezentacije Obale Slonovače Yaya Toure, ponajbolji nogometaš Manchester Cityja ove sezone, istaknuo je kako je njegova ekipa na najboljem putu osvajanja naslova prvaka u Premierligi.

Subotnjom pobjedom nad Evertonom 3-2, City je preuzeo prvo mjesto na tabeli od Liverpoola. Obje ekipe imaju po 80 bodova, ali City ima za devet pogodaka bolju gol-razliku, što znači da mu dvije pobjede kod kuće u preostale dvije utakmice, protiv Aston Ville i West Hama, gotovo sigurno garantuju titulu prvaka.

"Sada definitivno očekujemo osvajanje naslova prvaka. Jako smo naporno radili cijelu sezonu za ovo. Bilo bi veliko razočarenje ako na kraju ne podignemo trofej, kako za nas igrače, tako i za navijače i cijeli klub", istaknuo je Yaya Toure, koji je protiv Evertona izašao iz igre u drugom poluvremenu.

Sergio Agüero, koji je zabio izjednačujući gol za 1-1 na Goodison Parku u prvom poluvremenu, ali je ubrzo nakon toga bio zamijenjen zbog povrede, poslao je umirujuću poruku za navijače.

"Hvala vam na vašoj brizi i podršci, izašao sam samo zbog mjere opreza. Srećom, dobro se osjećam, sretan sam zbog gola i zbog naše pobjede kojom smo održali naš san", poručio je argentinski napadač.

Menadžer Manuel Pellegrini ipak je puno oprezniji od svojih igrača.

"Bila bi najveća greška pomisliti da smo već obavili posao. Ostvarili smo važnu pobjedu, ali još ništa nije gotovo. Dobili smo tek prvu od tri utakmice koje moramo dobiti ako želimo postati prvaci", kazao je Pellegrini.