Opet u Ukrajini
11

Yaya Toure pronašao klub u kojem će početi svoju trenersku karijeru

K. H.
Yaya Toure na predstavljanju u novom klubu
Yaya Toure na predstavljanju u novom klubu
Bivši veznjak Barcelone i Manchester Cityja Yaya Toure potvrdio je da će u budućnosti raditi kao pomoćni trener ukrajinskog Olimpika iz Donjecka, što mu je ujedno i prvi trenerski posao.

Na službenoj stranici ovog kluba je najavljeno da će Toure biti jedan od pomoćnih trenera Ihoru Klymovskyiom, a on je krenuo sličnim putem kao njegov brat Kolo koji je trenutno pomoćni trener Brendanu Rodgersu u Leicesteru.

"Dobrodošao, Yaya. Superzvijezda iz Obale Slonovače pridružila se trenerskom osoblju našeg kluba", naveli su iz Olimpika.

Ni sam Yaya nije krio oduševljenje što će u budućnosti raditi kao pomoćni trener ovog kluba.

"Profesionalnu nogometnu karijeru sam počeo upravo u Donjecku, a sada sam ovdje da započenm svoj trenerski put. Naravno, razumijem da Olimpik nije Metalurg u kojem sam bio, ali dobro se sjećam koliko su ljudi bili ljubazni i otvoreni u ovom gradu. Impresioniran sam lokalnim mentalitetom, a da budem iskren, čak je i moj agent bio iznenađen kada je saznao gdje želim raditi", rekao je Toure.

Za kraj je dodao kako vjeruje da će igračima Olimpika biti koristan kao profesionalac i stariji prijatelj te da je ovo pravo mjesto da nešto predloži i podijeli svoje znanje i viziju o nogometu.