Službeno
0

Yaya Toure potpisao za Manchester City

Totalsport
Yaya Toure
Yaya Toure
Reprezentativac Obale Slonovače Yaya Toure (28) prešao je iz Barcelone u redove Manchester Cityja potpisavši petogodišnji ugovor, objavili su u petak iz mančesterskog kluba.

"Yaya je fantastično pojačanje. Njegovo iskustvo i sposobnost u igri bit će nam od velikog značaja", izjavio je trener Cityja Roberto Mancini.

Odšteta Barceloni zasad se ne spominje precizno. Mediji procjenjuju da je otkup njegova ugovora klub s Eastlandsa koštao 33,5 miliona eura.

Toure je Barcelonu pojačao 2007. godine došavši iz Monaca, te je za katalonsku ekipu skupio 118 nastupa i šest golova, osvojivši dva naslova španskog i jedan evropskog prvaka.

Sjajni zadnji vezni igrač reprezentacije Obale Slonovače, koji se nedavno vratio s još jednog neuspješnog nastupa reprezentacije na Mundijalu, s obzirom da je Obala Slonovoče ispala s južnoafričkog turnira odmah po završetku takmičenja u grupama, treće je veliko ovoljetno pojačanje "građana" nakon španskog veznjaka Davida Silve (24) i njemačkog odbrambenog igrača Jeromea Boatenga (21).

Igrat će sada i u klubu zajedno s bratom Kolom, godinu dana starijim srednjim odbrambenim igračem.