Pohvale za Srbijanca
25

Yaya Toure o Nemanji Matiću: Mrzim ga, on je najteži protivnik protiv kojeg sam igrao

Klix.ba
Yaya Toure (Foto: EPA-EFE)
Yaya Toure (Foto: EPA-EFE)
Veznjak Manchester Cityja Yaya Toure rekao je u razgovoru za britanske medije da je Nemanja Matić najteži igrač protiv kojeg je igrao, a nogometaš iz Obale Slonovače istakao je da mu je Kun Aguero najdraži igrač iz svlačionice novog prvaka Engleske.

Toure će nakon osam godina napustiti City, a prema pisanju medija s Otoka, postoji realna šansa da sljedeće godine opet igra u Premiershipu. Ranije je interesovanje za Tourea pokazao Arsenal, ali sada nije poznato koji klubovi žele dovesti ovog tamnoputog veznjaka u svoje redove.

U razgovoru za britanske medije, Toure je rekao da je Nemanja Matić najteži igrač protiv kojeg je igrao.

"Mrzim ga. On je tako težak igrač za protivnika. Visok je i jak. Bilo je zabavno igrati protiv njega, iako je bilo teško. On je moćan, a kada bi tražio protivnika koji bi mogao da me zaustavi, ima ih samo nekoliko, među njima bi bio Matić. On je taj koji mi je uvijek mogao stvoriti probleme. Može trčati, može se vraćati, može da vas prati, borben je. Stvarno dobar igrač", istakao je Toure.

Nakon toga, on je rekao da mu je Sergio Aguero najdraži igrač iz svlačionice Manchester Cityja, a dodao je da će mu svi saigrači nedostajati kada ode iz kluba.

"Svi znaju da mi je Aguero drag. Volim Kuna, koji je tako dobar i kompletan napadač. Volim Davida Silvu i Vincenta Kompanyja. Nedostajat će mi moji saigrači, nedostajat će mi moj mali Raheem Sterling, mali Leroy Sane. Oni su kao moje bebe", završio je Toure u razgovoru za britanske medije.

Yaya Toure u redove Građana stigao je 2010. godine iz Barcelone, a od tada je odigrao preko 300 utakmica za Manchester City te je osvojio tri titule prvaka Engleske, dva Liga kupa, jedan FA cup i jedan Community Shield.